Εφυγε ο Steve Jobs

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε, η Apple ανακοίνωσε ότι ο συνιδρυτής της εταιρείας Steve Jobs απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική ιδιοφυΐα και ο κόσμος έχασε έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τον Steve χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και εμπνευσμένο μέντορα. Ο Steve αφήνει πίσω του μια εταιρεία που μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε χτίσει και το πνεύμα του θα παραμείνει για πάντα το θεμέλιο της Apple».

Επίσης, έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός e-mail στο rememberingsteve@apple.com όπου μπορεί όποιος το επιθυμεί να αφήσει κάποιο σχόλιο ή τα συλληπητήριά του.

Ο μέχρι πριν λίγο καιρό πρόεδρος της Apple αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του από το 2008 και το είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωση του τον Ιανουάριο του 2009. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση έγινε τον Ιούνιο, στο συμβούλιο του Cupertino όπου αποκάλυψε το πλάνο της Apple για την ολοκλήρωση του νέου campus της εταιρείας. Στις 24 Αυγούστου ο Jobs ανακοίνωσε την οριστική παραίτηση του από πρόεδρος της Apple και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Tim Cook ως τον πιο κατάλληλο άνθρωπο να οδηγήσει την εταιρεία στο μέλλον.

O Steve Jobs δημιούργησε την Apple μαζί με τον Steve Wozniak τον Απρίλιο του 1976 δημιουργώντας μεγάλη επιτυχία με τον υπολογιστή Macintosh ενώ μετά από διαμάχη με το διοικητικό συμβούλιο, αναγκάστηκε σε παραίτηση το 1985. Με την επιστροφή του το 1996, άλλαξε και η ρότα της εταιρείας στην κερδοφορία με παρουσιάσεις μιας σειράς επιτυχημένων προϊόντων.

Πηγή : www.techit.gr

Ένα από τα τελευταία δώρα που μας έκανε : H επίσημη παρουσίαση του iPhone 4S

Καλό σου ταξίδι Steve

This entry was posted in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Bookmark the permalink.

Comments are closed.