Πώληση μετοχών της Iberostar από την Thomas Cook

Eνα ακόμη βήμα προκειμένου να διασφαλίσει τη σωτηρία του πραγματοποίησε χθες ο δεύτερος μεγαλύτερος ευρωπαϊκός όμιλος διοργάνωσης ταξιδιών Thomas Cook, καθώς προχώρησε σε πώληση του μεριδίου που κατείχε σε ξενοδοχειακή αλυσίδα. Η Thomas Cook πώλησε στην Iberostar Hoteles y Apartamentos (θυγατρική της ισπανικής εταιρίας κοινής ωφέλειας Iberdrola) το μερίδιο που κατείχε στα Hoteles y Clubs de Vacaciones (HCV), έναντι του ποσού των 72,2 εκ. ευρώ σε μετρητά, ενώ η θυγατρική της Iberdrola θα καλύψει και χρέη των HCV συνολικού ύψους 22,4 εκ. ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο η Thomas Cook μείωσε συνολικά τα χρέη της κατά 94,6 εκ. ευρώ, κίνηση η οποία έγινε αποδεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους επενδυτές, με τη μετοχή του ομίλου να καταγράφει κέρδη που ξεπέρασαν το 6% στο Xρηματιστήριο του Λονδίνου.
«Είμαι απόλυτα ευτυχής που κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε αυτή την πώληση, μέσω της οποίας είχαμε και μια πολύ σημαντική μείωσης του βάρους του χρέους μας», τόνισε ο Σαμ Βέιχαγκεν, διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, ο οποίος προσέθεσε ότι η πώληση δεν «ακυρώνει τα συμβόλαια που έχει «κλείσει» η εταιρία με τη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα». Η πώληση μοιάζει να διασφαλίζει το μέλλον του τουριστικού ομίλου, ο οποίος έχει ισχυρή παρουσία και στην ελληνική αγορά, με δεδομένη και τη συμφωνία που «έκλεισε» στα τέλη Νοεμβρίου με ομάδα τραπεζών προκειμένου να του παράσχουν δάνεια ύψους 200 εκατ. στερλινών.
Παράλληλα όμως ανακοίνωσε ότι θα βάλει «λουκέτο» σε 200 καταστήματά της στη Βρετανία που υπολειτουργούνΠηγή : SofokleousIn.gr
This entry was posted in ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Bookmark the permalink.

Comments are closed.